Museon

De wereld op je bord

Eetgewoonten in andere landen

Zeehondensoep, krekelkroket of gefrituurde wormen… Het klinkt misschien wat onwennig, maar in andere culturen smullen ze ervan. Gezond eten komt in veel vormen, alleen ‘Wat de boer niet kent, dat eet hij (vaak) niet’. Dat geldt voor iedereen!
Alle zintuigen van de leerlingen worden ingezet tijdens de opdrachten. Ruiken ze het verschil tussen kaneel en vanille? Kunnen ze rijst eten met een vork en aardappels met stokjes? Verrassende en lekkere opdrachten leiden uiteindelijk tot hun eigen gerecht. Dit bijzondere gerecht presenteren ze aan de klas.

Doelstellingen van de les

De leerlingen leren enkele landen en gerechten kennen met hun ingrediënten en voorwerpen en leren dit gebruik te begrijpen. De leerlingen ervaren de verschillen en overeenkomsten tussen de eigen leefwereld en die van anderen.

Aantal leerlingen en begeleiding

Maximaal 32 leerlingen
2 begeleiders

Vakken en kerndoelen van de les

Oriëntatie op jezelf en de wereld: 37