SGPHM-Cultuurmenu-nieuwsbrief-2022

Nieuwsbrief 15 april 2024

Beste lezer,

Met veel genoegen presenteren wij onze nieuwsbrief, deze verschijnt drie keer per jaar, namelijk in: april, juni en december.

Nieuws over het Cultuurmenu

Hoera 20 jaar Cultuurmenu PO!

Het schooljaar 2024-2025 bestaat het Cultuurmenu voor het primair onderwijs 20 jaar. We bedanken alle scholen en musea voor hun positieve inzet, waardoor het steeds weer mogelijk is het programma zo succesvol te laten verlopen. Tevens bedanken we de nieuwe fondsen en sponsors en de trouwe fondsen en sponsors die ons al die jaren hebben ondersteund. We zijn er trots op dat gemiddeld 24.000 kinderen per jaar kansen krijgen om het prachtige culturele erfgoed uit Den Haag en de regio te bezoeken.

We vieren het 20 jarig bestaan met stickers, strippenkaart en feestje!
Alle leerlingen krijgen een mooie stickervel dat aan de school wordt opgestuurd na de inschrijving. Voor alle leerkrachten hebben we weer een Cultuurmenu-strippenkaart cadeau voor het schooljaar. Hiermee heeft een leerkracht 1x gratis toegang tot alle deelnemende musea. Zo wordt voorbereiden op het museumbezoek nog gemakkelijker en leuker! Verder komt er een feestje, hoe, wie, wat, waar, dat houden we nog even geheim. Deelnemende scholen horen van ons.

Inschrijven Cultuurmenu PO schooljaar 2024/2025

Inschrijven kan via www.cultuurmenu.nl waar de school een account kan aanmaken.
Let op! Er is een kortere inschrijftermijn: de inschrijving loopt van 13 mei tot en met 21 juni 2024.

Hoe zien de menu's er voor het volgende schooljaar uit?
Er zijn in totaal 6 nieuwe lessen en een aantal aanpassingen in menu 1 en 2.
Vanaf 13 mei zijn alle menu's en cultuurmenulessen op de website in te zien.

Inschrijven Cultuurmenu VO schooljaar 2024/2025

Maatwerk voor middelbare scholen!
Cultuurmenu VO 2.0 is een nieuwe variant op ons eerdere aanbod. Dat bestond uit twee leerlijnen met museumlessen in een menuaanbod. In overleg met scholen hebben we besloten de museumlessen aan te bieden binnen de twee leergebieden: ‘Kunst en cultuur’ en ‘Burgerschap’. Alle lessen zijn afzonderlijk te boeken.
We hebben een mooi lesaanbod van 16 deelnemende musea waarvan twee nieuwe musea uit de randgemeenten: Museum Prinsenhof Delft en Museum Molen de Vlieger.
Naast het boeken van datums uit ons systeem (Bezoekplanner) is het mogelijk om een maand van tevoren door de school gewenste lesdatum aan ons voor te leggen via het online account van de school. Wij gaan dan voor jullie overleggen met de musea.

De lessen zijn te volgen van half september 2024 tot en met half april 2025 mét busvervoer. Daarna is het zonder busvervoer nog steeds mogelijk tot en met juni 2025. Kijk vanaf 13 mei op www.cultuurmenu/voortgezetonderwijs.nl voor alle informatie.

Gratis museumstrippenkaart!

Bij inschrijving krijgen bij het primair onderwijs alle leerkrachten een Cultuurmenu-strippenkaart cadeau om het hele schooljaar gratis de deelnemende musea 1x te bezoeken.
Van de klassen van het voortgezet onderwijs krijgen alle deelnemende docenten, directie en cultuurcoördinatoren na inschrijving natuurlijk ook de Cultuurmenu-strippenkaart.
Hiermee wordt voorbereiden op het museumbezoek nog gemakkelijker en leuker!

Scholen uit het voortgezet onderwijs kunnen € 5,- subsidie per leerling krijgen op de CJP cultuurkaart. Lees op onze website hoe dit geregeld kan worden. (Zie het kopje 'CJP Cultuurkaart').
Foto: Literatuurmuseum, de tentoonstelling Back Street.
Cultuurmenules "Laat je horen!".

Meivakantie-activiteiten in de Haagse musea

Bekijk op onze website alle meivakantie-activiteiten voor kinderen en families.

Doe mee met workshops, bekijk speciale tentoonstellingen voor (families met kinderen) en meer.
Nationaal Archief Cultuurmenu
Foto: Nationaal archief

De Haagse Museumtent

De pilot voor het nieuwe project 'De Haagse Museumtent' is zeer succesvol verlopen. We verwachten door te starten met dit project in september/oktober 2024, want een aantal fondsen hebben al de toezegging gedaan om ons financieel te ondersteunen.

De Haagse Museumtent reist naar de doelgroep toe met: een speciale tent, een film, een koffer met objecten uit de musea en materialen voor een creatieve opdracht.
Samen vormen alle onderdelen een laagdrempelige kennismaking met de culturele instelling. We bezoeken organisaties waar we inwonende en zelfstandig wonende senioren bereiken en leerlingen op scholen die minder makkelijk naar een museum kunnen komen. De programma’s worden in co-creatie gemaakt met de scholen, buurthuizen en zorginstellingen e.d.

Haagse Museumtent Huis van het Boek
Presentatie aan senioren
Opstelling voor leerlingen
Redactie nieuwsbrief
Sandra Bal
Hoofd Projectenbureau Haagse Musea
sbal@cultuurmenu.nl
Willemijn Lamers
Marketingondersteuning Projectenbureau Haagse Musea
marketing@cultuurmenu.nl
facebook instagram 
Email Marketing Powered by MailPoet