SGPHM-Cultuurmenu-nieuwsbrief-2022

Nieuwsbrief december 2022

Beste lezer,

Met veel genoegen presenteren wij u onze nieuwsbrief, deze verschijnt drie keer per jaar, namelijk in: juni, december en april.

Wat kunt u van onze nieuwbrief verwachten?

De belangrijkste informatie gaat over het Cultuurmenu primair onderwijs en voortgezet onderwijs. Deze programma’s richten zich op kinderen en jongeren van 4 t/m 16 jaar. Daarnaast brengen we belangrijk museumnieuws en activiteiten voor kinderen in de schoolvakanties.
CM_Kerstkaart_2022

Boek het Cultuurmenu VO voor voortgezet onderwijs klassen 1 t/m 3!

Vanaf 12 september 2022 zijn de lessen begonnen voor het nieuwe schooljaar voor zowel het primair - als het voortgezet onderwijs. In totaal hebben 92 primair- en voortgezet onderwijsscholen zich ingeschreven voor het Cultuurmenu met 27.000 leerlingen.

Voor het Cultuurmenu VO kan nog dit hele schooljaar geboekt worden voor de klassen 1 t/m 3!

Scholen uit het voortgezet onderwijs kunnen € 5,- subsidie per leerling krijgen op de CJP cultuurkaart. Lees op onze website hoe dit geregeld kan worden. (Zie het kopje 'CJP Cultuurkaart').

Vanaf het schooljaar 2022-2023 zijn er 12 cultuurmenulessen voor het praktijkonderwijs. (Zie het menuschema onderaan de pagina).

Nieuws over het Cultuurmenu

Het Vredespaleis doet helaas dit schooljaar niet mee.

Het Vredespaleis doet dit schooljaar onverwacht door interne omstandigheden niet mee. Het Museon-Omniversum neemt gelukkig de lessen over. Voor het primair onderwijs geven ze de cultuurmenules ‘Kind in oorlog’ voor het voortgezet onderwijs geven ze de les 'VN in actie!'.

De cultuurmenubus heeft een nieuwe look.

Vanaf oktober 2022 rijdt de nieuwe cultuurmenubus weer rond om leerlingen van school te halen en ze naar de musea te brengen.
De bus is op een feestelijke wijze in gebruik genomen op het cultuurmenufeest dat plaats vond in het Museon-Omniversum op 16 november 2022. Lees op deze pagina verder.
Onthulling nieuwe bus Cultuurmenu 2022 | Rare & Remarkable fotografie-5

Cultuurmenu Museummarkt: dinsdag 14 maart 2023!

We gaan volgend jaar weer de jaarlijkse Cultuurmenu Museummarkt organiseren! Dit zal plaatsvinden in Muzee Scheveningen. De 23 musea presenteren daar hun cultuurmenulessen voor het primair - en voortgezet onderwijs. De markt krijgt een Schevenings tintje met onder andere rondleidingen door het museum, een quiz over Scheveningse onderwerpen in de deelnemende musea en natuurlijk een borrel met vishapjes. Hier worden alle primair- en voortgezet onderwijsscholen nog digitaal voor uitgenodigd.
Cultuurmenu | Museummarkt | Rare & Remarkable fotografie-2
Cultuurmenu | Rare & Remarkable fotografie
West Den Haag: locatie Cultuurmenu museummarkt 2022.
Muzee Scheveningen: locatie Cultuurmenu Museummarkt 2023.

Nieuw project: pilot Haagse Museumtent

We gaan starten met een pilot voor een nieuw project: ‘De Haagse Museumtent’. In september 2022 zijn we begonnen met de eerste voorbereidingen. De museumtent, de introductiefilm, koffers met objecten, foto’s en dergelijke gaan op reis naar diverse organisaties voor senioren en scholen in Den Haag en de regio. Na de pilot kunnen scholen en seniorenorganisaties zich aanmelden. Klik hier voor meer informatie.
logo museumtent
high_res
Design: Eindeloos
Voorbeeldkoffer Huis van het Boek.

Kerstvakantie-activiteiten!

Bekijk alle kerstvakantie-activiteiten in de musea die deelnemen aan het Cultuurmenu via deze link.
kelsey-weinkauf-oUy8vm6HS20-unsplash

Wat doet de Stichting Gezamenlijke Projecten Haagse Musea?

Het doel van onze stichting is het dienen van de collectieve belangen van musea en erfgoedinstellingen in de Haagse regio in de breedste zin. Dit doel wordt onder meer bereikt door het organiseren van het Cultuurmenu voor het primair en voortgezet onderwijs. De uitvoering vindt plaats op het Projectenbureau van de Haagse Musea (PBHM). Het Cultuurmenu voor het primair onderwijs bestaat 17 jaar. Sinds 2016 bestaat het Cultuurmenu VO voor het voortgezet onderwijs. Jaarlijks doen er meer dan 92 scholen mee van het primair - en voortgezet onderwijs met ca. 27.000 leerlingen!
Redactie nieuwsbrief
Sandra Bal
Hoofd Projectenbureau Haagse Musea
sbal@cultuurmenu.nlSandra | Rare & Remarkable fotografie
Willemijn Lamers
Marketingondersteuning Projectenbureau Haagse Musea
marketing@cultuurmenu.nl
Cultuurmenu | Rare & Remarkable fotografie-2
Foto's leerlingen zijn gemaakt door: Chelsey Honders.
Foto's onthulling nieuwe bus en museummarkt 2022 zijn gemaakt door: Willemijn Lamers.
facebook instagram 
Email Marketing Powered by MailPoet