SGPHM-Cultuurmenu-nieuwsbrief-2022

Nieuwsbrief juli 2023

Beste lezer,

Met veel genoegen presenteren wij u onze nieuwsbrief, deze verschijnt drie keer per jaar, namelijk in: april, juni en december.

Wat kunt u van onze nieuwbrief verwachten?

De belangrijkste informatie gaat over het Cultuurmenu primair onderwijs en voortgezet onderwijs. Deze programma’s richten zich op kinderen en jongeren van 4 t/m 16 jaar.
Daarnaast geven we informatie over de pilot van 'De Haagse MuseumTent' en brengen we belangrijk museumnieuws en activiteiten voor kinderen in de schoolvakanties.

Nieuws over het Cultuurmenu

Cultuurmenu PO en VO schooljaar 2023-2024

Primair onderwijs onderwijs scholen kunnen zich nu inschrijven tot 27 augustus 2023 op de website www.cultuurmenu.nl voor het schooljaar 2023-2024. Voortgezet onderwijs scholen kunnen zich gedurende het hele schooljaar inschrijven t/m half juni 2024.

Vijf musea hebben voor Cultuurmenu PO nieuwe lessen gemaakt: Kunstmuseum Den Haag, Museon – Omniversum, Museum Rijswijk, Fotomuseum Den Haag en de afdeling Archeologie van de Gemeente Den Haag.


Voor Cultuurmenu VO doet het Vredespaleis weer mee met 'Vrede door recht' en het Museon-Omniversum doet mee met 'Kind in Oorlog' voor kopklassen en praktijkonderwijs.

Vanaf het schooljaar 2023-2024 zijn er 11 cultuurmenulessen voor het praktijkonderwijs.
Scholen uit het voortgezet onderwijs kunnen € 5,- subsidie per leerling krijgen op de CJP cultuurkaart. Lees op onze website hoe dit geregeld kan worden. (Zie het kopje 'CJP Cultuurkaart').

Gratis museumstrippenkaart!

Sinds 10 mei 2023 kunnen primair - en voortgezet onderwijsscholen zich weer inschrijven voor het Cultuurmenu PO en Cultuurmenu VO!
Bij inschrijving krijgen bij het primair onderwijs alle leerkrachten een Cultuurmenu-strippenkaart cadeau om het hele schooljaar gratis de deelnemende musea 1x te bezoeken.
Van de klassen van het voortgezet onderwijs krijgen alle deelnemende docenten, directie en cultuurcoördinatoren ook de Cultuurmenu-strippenkaart. Hiermee wordt voorbereiden op het museumbezoek nog gemakkelijker en leuker!

Pilot de Haagse MuseumTent is afgerond

De pilot voor het nieuwe project 'De Haagse MuseumTent' is zeer succesvol verlopen. We verwachten door te starten met dit project begin 2024.
Rond die tijd kunnen instellingen zich via de website van de Haagse MuseumTent aanmelden om mee te gaan doen. Organisaties en fondsen die interesse hebben om dit project te ondersteunen kunnen mailen naar de redactie van deze nieuwsbrief. Klik hier voor meer informatie over pilot van De Haagse MuseumTent.
Huis van het Boek geeft de Haagse MuseumTent presentatie in Wijkcentrum Escampade.
Huis van het Boek geeft de Haagse MuseumTent les op de basisschool De Parkiet in Den Haag.

Zomervakantie activiteiten in de Haagse musea

Bekijk op onze website alle zomervakantie activiteiten voor kinderen en families.
Bekijk hier alle zomervakantie activiteiten.
Maak je eigen kunst in Museum Prinsenhof Delft.
Redactie nieuwsbrief
Sandra Bal
Hoofd Projectenbureau Haagse Musea
sbal@cultuurmenu.nl
Willemijn Lamers
Marketingondersteuning Projectenbureau Haagse Musea
marketing@cultuurmenu.nl
facebook instagram 
Email Marketing Powered by MailPoet