CM_logo_RGB

Beste lezer,

Met veel genoegen presenteren wij u onze April-nieuwsbrief, deze verschijnt drie keer per jaar in: april, juni en december.

Wat kunt u van onze nieuwbrief verwachten?

De belangrijkste informatie gaat over het Cultuurmenu PO en VO. Deze programma’s richten zich op kinderen en jongeren van 4 t/m 16 jaar. Daarnaast brengen we belangrijk museumnieuws en activiteiten voor kinderen in de schoolvakanties.

Nieuws over het Cultuurmenu

Inschrijven cultuurmenulessen schooljaar 2022-2023

De lessen voor schooljaar 2022-2023 kunnen vanaf 10 mei 2022 geboekt worden voor zowel Primair- als Voortgezet onderwijs. Vanaf 10 mei wordt de nieuwe website gelanceerd.
Cultuurmenu_PO_vooraankondiging_2022_1
Cultuurmenu_PO_vooraankondiging_2022_2
Cultuurmenu vooraankondiging VO 2022_1
Cultuurmenu vooraankondiging VO 2022 wtk2
Vanaf het schooljaar 2022-2023 zijn er 12 cultuurmenulessen voor het praktijkonderwijs!

Inschrijven cultuurmenulessen VO schooljaar 2021-2022

Scholen uit het voortgezet onderwijs kunnen zich nog inschrijven t/m 24 juni 2022. Dit is mogelijk via onze website: www.cultuurmenu.nl.
Scholen uit het voortgezet onderwijs kunnen € 5,- subsidie per leerling krijgen op de CJP cultuurkaart, er zijn nog ruim voldoende lessen die geboekt kunnen worden!

Lopende cultuurmenulessen schooljaar 2021-2022

Door de coronacrisis waren er veel lessen uitgevallen. Gelukkig is het gelukt een groot deel van de lessen opnieuw in te plannen. Onze roostermakers houden de musea en de scholen hiervan steeds op de hoogte.

Nieuwe deelnemer aan het Cultuurmenu PO: Museum Rijswijk!

Museum Rijswijk doet vanaf schooljaar 2022-2023 mee aan het Cultuurmenu Primair Onderwijs met 'Papier vormen'.

Het museum in Oud-Rijswijk bevindt zich in een historisch pand en heeft een nieuwbouwvleugel. Hier presenteert Museum Rijswijk tentoonstellingen over Rijswijks erfgoed en hedendaagse papier- en textielkunst. In de even jaren is er een Papier Biënnale en in de oneven jaren een Textiel Biënnale. De cultuurmenulessen zijn hieraan gekoppeld en zullen dus elk jaar anders zijn.

Dit jaar vindt de Papier Biënnale plaats, waarin 20 internationale hedendaagse kunstenaars hun werk laten zien met papier in de hoofdrol. Het thema is Transition: veel kunstenaars zoeken naar een nieuwe koers nu de veranderde wereld daarom vraagt. Welke waarden stellen we centraal in plaats van oneindige groei? Wat is de positie van de mens ten opzichte van de natuur?

De leerlingen zullen de Papier Biënnale bekijken en zien dat kunstenaars zich heel verschillend met papier kunnen uitdrukken. Hoe verwoord je wat je ziet en hoe luister je naar de ander, die misschien iets heel anders ziet? Ook gaan de leerlingen natuurlijk zelf aan de slag met papier. Ze vormen met papier hun idealen voor de toekomst.
UNADJUSTEDNONRAW_thumb_2d03
UNADJUSTEDNONRAW_thumb_2d32

Museumnieuws

Haags Historisch Museum wordt verbouwd

Het architectenbureau DP6 maakt met het Haags Historisch Museum en de Gemeente Den Haag een plan om het museum te restaureren en uit te breiden. Het rijksmonument waarin het museum is gehuisvest, voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd én van de huidige museumbezoeker. Het definitieve ontwerp wordt in het voorjaar 2022 gepresenteerd.
Gevel04a

Bekijk hier alle meivakantie activiteiten in de Haagse musea.

Wat doet de Stichting Gezamenlijke Projecten Haagse Musea?

Het doel van onze stichting is het dienen van de collectieve belangen van musea en erfgoedinstellingen in de Haagse regio in de breedste zin. Dit doel wordt onder meer bereikt door het organiseren van het Cultuurmenu voor het primair en voortgezet onderwijs. De uitvoering vindt plaats op het Projectenbureau van de Haagse Musea (PBHM). Het Cultuurmenu voor het primair onderwijs bestaat 17 jaar. Sinds 2016 bestaat het Cultuurmenu VO voor het voortgezet onderwijs. Jaarlijks doen er meer dan 92 scholen mee van het primair - en voortgezet onderwijs met ca. 29.000 leerlingen!
Redactie nieuwsbrief
Sandra Bal
Hoofd Projectenbureau Haagse Musea
sbal@cultuurmenu.nl

Willemijn Lamers
Marketing Projectenbureau Haagse Musea
marketing@cultuurmenu.nl
facebook instagram 
Email Marketing Powered by MailPoet