CM_logo_RGB

Beste lezer,

Met veel genoegen presenteren wij u onze juni-nieuwsbrief, deze verschijnt drie keer per jaar, namelijk in: juni, december en april.

Wat kunt u van onze nieuwbrief verwachten?

De belangrijkste informatie gaat over het Cultuurmenu primair onderwijs en voortgezet onderwijs. Deze programma’s richten zich op kinderen en jongeren van 4 t/m 16 jaar. Daarnaast brengen we belangrijk museumnieuws en activiteiten voor kinderen in de schoolvakanties.

Nieuws over het Cultuurmenu

Inschrijven cultuurmenulessen schooljaar 2022-2023

De lessen voor schooljaar 2022-2023 kunnen vanaf nu geboekt worden voor zowel primair- als voortgezet onderwijs. De nieuwe schooljaar programma's staan online.

Scholen uit het voortgezet onderwijs kunnen € 5,- subsidie per leerling krijgen op de CJP cultuurkaart. Lees op onze website hoe dit geregeld kan worden. (Zie het kopje 'CJP Cultuurkaart').

Vanaf het schooljaar 2022-2023 zijn er 12 cultuurmenulessen voor het praktijkonderwijs. (Zie het menuschema onderaan de pagina).
image005
image004
Cultuurmenu schooljaar 2022/2023 PO
(Foto: Chelsey Honders)
Cultuurmenu schooljaar 2022/2023 VO
(Foto: Chelsey Honders)

Laatste cultuurmenules schooljaar 2021-2022

Op 1 juli 2022 vindt de laatste cultuurmenules plaats van dit schooljaar. Door de coronacrisis zijn er lessen uitgevallen, maar gelukkig hebben we toch nog meer dan 900 lessen kunnen geven.
Uit alle ingezonden evaluaties blijkt dat ook dit jaar de scholen zeer tevreden waren over de lessen. In oktober 2022 verschijnt het evaluatierapport. Dit rapport is op te vragen bij sbal@cultuurmenu.nl.

Nieuw samengestelde menu's en nieuwe deelnemers

We willen scholen de kans geven weer eens te kunnen kiezen uit andere menusamenstellingen. Daarom is er het schooljaar 2022-2023 een ander menuaanbod. Sinds vorig jaar doen West Den Haag en het Vredespaleis voor het eerste mee en dit schooljaar sluit Museum Rijswijk aan. Belangrijke aandachtgebieden/invalshoeken van de lessen zijn: gelijke kansen creëren voor leerlingen: samenwerken/samenleven en natuur en milieu.
Rare & Remarkable Fotografie | Cultuurmenu | Vredespaleis-7
museum-rijswijk-2022
Cultuurmenu Vredespaleis
(Foto: Rare & Remarkable)
Cultuurmenu Museum Rijswijk

Museumnieuws

Open Monumentendag Den Haag 2022

Duurzaamheid duurt het langst
De afdeling Monumentenzorg en Welstand van de Gemeente Den Haag organiseert op 10 en 11 september 2022 weer de jaarlijkse ‘Open Monumentendag’. Er zijn veel monumenten te bezoeken waar tal van activiteiten plaats vinden zoals rondleidingen en fiets- en vaartochten.

Tijdens de Open Monumentendag 2022 staat duurzaamheid centraal. Alle deelnemende monumenten zijn dat weekend te herkennen aan de Open Monumentendagvlag.

Lees meer: Den Haag - Open Monumentendag.

Museumnacht

Op zaterdag 8 oktober 2022 tussen 20:00 en 01:00 is weer de Haagse Museumnacht!

Ontdek de Haagse kunst en cultuur door middel van een mooi programma speciaal samengesteld voor deze avond. Op de website van Museumnacht Den Haag vind je alle deelnemende organisaties, het programma, de kaartverkoop en nog veel meer informatie.
vakantieaktiviteiten-prinsenhof3

Wat doet de Stichting Gezamenlijke Projecten Haagse Musea?

Het doel van onze stichting is het dienen van de collectieve belangen van musea en erfgoedinstellingen in de Haagse regio in de breedste zin. Dit doel wordt onder meer bereikt door het organiseren van het Cultuurmenu voor het primair en voortgezet onderwijs. De uitvoering vindt plaats op het Projectenbureau van de Haagse Musea (PBHM). Het Cultuurmenu voor het primair onderwijs bestaat 17 jaar. Sinds 2016 bestaat het Cultuurmenu VO voor het voortgezet onderwijs. Jaarlijks doen er meer dan 92 scholen mee van het primair - en voortgezet onderwijs met ca. 29.000 leerlingen!
Redactie nieuwsbrief
Sandra Bal
Hoofd Projectenbureau Haagse Musea
sbal@cultuurmenu.nl

Willemijn Lamers
Marketing Projectenbureau Haagse Musea
marketing@cultuurmenu.nl
facebook instagram 
Email Marketing Powered by MailPoet