West den Haag

Escape Rooms in de voormalige Amerikaanse ambassade

Cultuurmenu West den Haag

Kom en ontdek de voormalige Amerikaanse ambassade op unieke wijze. Drie verschillende kamers in de verschillende uithoeken van het gebouw zijn getransformeerd tot Escape Rooms. Alleen door gezamenlijk antwoorden te formuleren en raadsels over kunst op te lossen, kun je ontsnappen. Of lukt het om de geheime route naar buiten te vinden?

De tentoonstellingen van West in dit monumentale gebouw zorgen voor een bijzondere wisselwerking tussen hedendaagse kunst, architectuur en de recente historie van Den Haag. De combinatie van deze drie invalshoeken zijn de inspiratie voor de Escape Rooms en creëeren tegelijkertijd de onderwerpen waarin de leerlingen zich verdiepen.

Zij worden gemotiveerd om door middel van visualisatie, observatie, overleg en kritisch denken tot creatieve oplossingen te komen.

Doelstellingen van de les

Na het ontsnappen uit de Escape Rooms volgt er een groepsdiscussie waarin de leerlingen hun bevindingen aan elkaar presenteren en in gesprek gaan.

Waarom staan de meeste ambassades in Den Haag? Waar dient een ambassade voor en hoe verhoudt het zich ten opzichte van de recente geschiedenis? Zijn kunstenaars ambassadeurs voor de kunsten? En misschien wel de belangrijkste vraag: wat is het belang van kunst voor onze maatschappij?