West den Haag

Kunstverkenners

Wat is hedendaagse kunst? Is kunst altijd een schilderij of een sculptuur? Deze vragen gaan de leerlingen onderzoeken wanneer zij de exposities van West bezoeken. Ze gaan ontdekken dat kunst in veel verschillende vormen en maten komt.
In het schooljaar 2024/2025 presenteren we weer gevarieerde hedendaagse kunstwerken van jonge kunstenaars uit verschillende delen van de wereld. Kunst kan uitdagend zijn, maar door het vanuit de belevingswereld van de leerlingen te benaderen, ontdekken ze dat iedereen iets te zeggen heeft over kunst!
Tijdens de interactieve rondleiding gaan de leerlingen in gesprek met elkaar en met onze docenten en worden ze uitgenodigd om hun eigen ideeën en meningen te delen.

We letten hierbij op de vorm van het kunstwerk (materialen, kleuren, formaat etc.), maar ook op de boodschap van het werk en waar het vandaan komt. Daarnaast wordt hun creativiteit aangesproken in onze educatieruimte!

Doelstellingen van de les

Hedendaagse kunstenaars worden geïnspireerd door de wereld waarin wij leven. Door middel van het programma kunnen de leerlingen zelf ontdekken wat hedendaagse kunst is en het in verband te brengen met hun eigen wereld. De leerlingen zullen dus ontdekken dat kunst en het leven altijd met elkaar verbonden zijn, terwijl we ze uitdagen om kritisch te observeren en denken. Het formuleren en onderbouwen van hun eigen mening staat hierbij centraal.