Kerstvakantie-activiteiten 2022

Bekijk onderstaand alle kerstvakantie-activiteiten voor kinderen en jongeren in Den Haag.

Mauritshuis

Ontmoet Maurits Muis, luister naar zijn spannende avontuur, ga op zoek naar zijn vrienden in de schilderijen én ga zelf aan de slag! Voor kinderen vanaf 4 jaar: spelenderwijs het museum ontdekken en knutselen. Bekijk de activiteit.

Nationaal Monument Oranjehotel

Stap in het verhaal van een gevangene van het Oranjehotel (8+)
Onderzoek het persoonlijke verhaal van één van de gevangenen in deze gevangenis uit de Tweede Wereldoorlog.
Deze activiteit kan indruk maken en daarom adviseren wij een leeftijd van minimaal 8 jaar.

Muzee Scheveningen

Om het niet koud te hebben op zee, droegen Scheveningse vissersmannen vroeger een echte Scheveningse visserstrui met uniek motief. Niet alleen lekker warm, maar dus ook heel handig om deze scheepslieden te kunnen herkennen.

Wil jij ook zo’n duurzame, warme en unieke trui maken? Meld je dan aan voor de workshop breien op donderdag 29 december en 5 januari! Dan gaan we samen, onder het genot van een drankje, leren breien en een begin maken aan bijvoorbeeld een muts of een trui. Aan het eind van de workshop krijg je je naalden en je wol mee naar huis om je werk af te kunnen maken.

Gedurende de hele kerstvakantie kun je bij Muzee vrij breien. Lees hier verder.

Museon-Omniversum

Beleef de kleurrijke Noordpool bij Museon-Omniversum. Vanaf 16 december draait de nieuwe fi¬lm ‘The Arctic, our last great wilderness’. Op het enorme koepelscherm ben je getuige van ‘s werelds grootste landdierenmigratie: bijna 200.000 kariboes (wilde rendieren) trekken jaarlijks meer dan 1.000 kilometer door Alaska. Dit deel van de Noordpool is ook een heuse ‘Arctic Airport’ voor vogels uit de hele wereld. Ga ook op pooldierenexpeditie door het museum en maak kennis met de kariboe, ijsbeer, wolf, sneeuwuil en de poolvos. En leer hoe je zelf de mooiste pooldieren kunt tekenen.

Kunstmuseum

Kom in de kerstvakantie naar het Kunstmuseum en haal een gratis doe-blad bij de informatiebalie in de hal. Ontdek de tentoonstelling Balenciaga – Meesterlijk zwart aan de hand van opdrachten met illustraties van Sanne te Loo en leer meer over mode!

Op tweede kerstdag is het Kunstmuseum geopend en is er Open Familieatelier. Zowel kinderen als volwassenen kunnen die dag aan de slag om zelf iets te maken. Laat je inspireren door de kunstwerken op de tentoonstellingen of de bijzondere materialen in het atelier.

Wonderkamers is de gehele kerstvakantie geopend voor kinderen, volwassenen en gezinnen. Speel de spannende museumgame op een tablet in dertien wonderkamers in een spectaculair vormgegeven museale omgeving.

Panorama Mesdag

Aan de slag met het Mesdag Atelier
Bezoek Mesdags panorama deze kerstvakantie en maak je eigen kunst! Bouw een boot, schilder een mini panorama of schets op je raam! Ga aan de slag met leuke creatieve knutselopdrachten voor thuis, geïnspireerd door de kunst in Museum Panorama Mesdag. Samen met je vriendjes of ouders, gewoon met schaar en papier, potloden of verf.