Kerstvakantie-activiteiten 2023

Ook dit jaar zijn er weer leuke kerstvakantie activiteiten voor kinderen in de deelnemende musea. Wij hebben er een aantal voor jullie hieronder verzameld.
Zien we jullie daar?

Museum Panorama Mesdag

Binnenkort! Kinderen van de Haagse School. Spelen, werken, overleven
Van lieflijke kinderportretten tot schrijnende taferelen als kinderarbeid. Voor het eerst staan de volle schijnwerpers gericht op de kinderen in kunstwerken van de Haagse Schoolschilders in de tentoonstelling: Kinderen van de Haagse School. Spelen, werken, overleven.

Op de schilderijen zie je jonge werkende kinderen die zware arbeid verrichtten op het land of in de fabriek terwijl de kinderen van de Haagse Schoolschilders zelf vaak een zorgeloos bestaan leidden. Die maakten muziek of leerden tekenen. Eén ding hadden deze kinderen in ieder geval gemeen: ze hielden allemaal van spelen. Je ziet kinderen achter een hoepel aanrennen, sleetje rijden of spelen met bootjes op het strand.
Lees meer

Wist je dat?
Er in het Mesdag-atelier 8 opdrachten klaarstaan om thuis mee aan de slag te gaan? Wil je net als Hendrik Willem of Sientje leren schilderen of tekenen? Of knutsel je liever een boot in elkaar of toch liever zingen? Dat kan natuurlijk ook. Maak van je huis een atelier en doe mee!
Lees meer

Muzee Scheveningen

himmeli

Familieworkshop: Maak jouw eigen himmeli als winterse versiering!
Je huis wordt heel gezellig met deze kleurrijke creaties! Samen gaan we aan de slag met onze creativiteit. Meike Nieuwenhuis leert je stap voor stap hoe je de Himmeli hanger maakt van tweedehandse en afvalmaterialen. Eenmaal klaar, kun je zelfgemaakte versiering mee naar huis nemen en leuk in het raamkozijn hangen of aan het plafond.  Hiermee geef je je slaapkamer, hal, wc of een ander plekje meteen een kleurrijke boost! Ben jij erbij?
Lees meer

Vissermannen rondleidingen

Vissermannen rondleidingen
Uit de eerste hand verhalen over de visserij in Scheveningen horen? Iedere zaterdag vertellen Muzee’s oud-vissers over hun avonturen van vroeger op zee. Zo nemen onder andere vissermannen Henk, Gerard en Chiel je mee door het museum en leer je ook nog een paar woorden in het Schevenings!
Datum: iedere zaterdag
Lees meer

ukkieconcert

Ukkieconcert
Ukkieconcerten zijn een eerste kennismaking van peuters met muziek; lekker luisteren of ongedwongen zingen en bewegen, begeleid door wisselende instrumenten. Zo ontdekken peuters nieuwe woorden, liedjes, spelletjes, ritmes en bewegingen. Het is één grote ontdekkingstocht. Kom en geniet van een heerlijke muzikale start van de woensdagochtend voor zowel kind als ouder! Geschikt voor peuters van 1 tot en met 4 jaar.
Lees meer

Haags Historisch Museum

Maak kennis met jonkvrouw Lita de Ranitz, een gepassioneerde Haagse verzamelaarster en poppenhuizenliefhebber uit de 20ste eeuw. Handgemaakte poppen, fijn meubilair en gedetailleerde boekwerken… Lita was in het bezit van de meest uitgebreide poppenhuizen. Vanaf 18 november 2023 onthult het Haags Historisch Museum haar speciale verzameling, waarin je kunt zien hoe een elegante Haagse villa uit 1910 eruitzag. Bezoek in de tentoonstelling ook de interactieve ruimte waarin je een reis door tijd en ruimte beleeft!
Lees meer

Museum Rijswijk

Kerstvakantie Familieworkshop
Je leert in een paar simpele stappen hoe je een klein weefgetouw gebruikt en hoe je van losse draden textiel kunt maken. Je leert wat voor verschillende materialen je kunt gebruiken tijdens het weven en hoe je je geweven werk netjes kan afwerken.
Deze workshop is voor iedereen van 7 jaar en ouder, kinderen kunnen alleen komen of gezellig samen met een volwassene: een Familieworkshop!
Lees meer

Museum West

Ontdek de voormalige Amerikaanse ambassade op unieke wijze! West organiseert Escape Rooms als educatieprogramma voor middelbare scholieren en in de eerste week van 2024 bieden wij jullie graag de kans om het een keertje uit te proberen. Alleen door gezamenlijk antwoorden te formuleren en raadsels over de geschiedenis van ons bijzondere gebouw op te lossen, kun je ontsnappen. Neem contact op met Anne (educatie@westdenhaag.nl) voor meer informatie!

Kunstmuseum Den Haag

kind schildert

In het Kunstmuseum is er voor kinderen en volwassenen van alles te doen in de kerstvakantie. Ook op tweede kerstdag is het museum geopend en organiseren we een extra Open Familieatelier. Bekijk het overzicht op de website voor alle kinderworkshops, Open Ateliers, Wonderkamers en meer, en voor de aangepaste openingstijden.
Lees meer

Kinderboekenmuseum

Eveline van Egdom hr les-brochure 3978

Foto: Eveline van Egdom.

Vier de winter in het Literatuurmuseum/Kinderboekenmuseum. Deze vakantie zijn er weer ontzettend veel extra activiteiten voor kinderen. Kom langs bij de vertelvoorstellingen van de Verhalendame of doe mee aan een van de speciale illustratiemasterclasses. Winterpret gegarandeerd!
Lees meer