Meivakantieactiviteiten voor kinderen in de Haagse Musea

Maak van je bezoek een gezellig dagje uit met leuke activiteiten, bezoek de escape rooms of neem deel aan diverse kunstworkshops.
Kom snel kijken en vier de meivakantie in de Haagse Musea!

De Mesdag Collectie

Voor ouders en kinderen – Audiotour Humor in Kunst.

Vanuit de visie dat humor de beste verbinder aller tijden is en de lach de kortste afstand tussen twee partijen, heeft Theater Diligentia de verbinding gemaakt met omliggende culturele instellingen in het Haagse museumkwartier.

Bekende cabaretiers brengen een bezoek aan die culturele instellingen en geven hun eigen unieke visie op de kunst die ze er aantreffen.
Vanaf 4 maart kunnen bezoekers van De Mesdag Collectie het museum bekijken door de ogen van cabaretier Kiki Schippers (1989). Deze vrolijke audiotour is zes maanden beschikbaar.

Lees meer.

Muzee Scheveningen

Daag jezelf, je vriendjes en familie uit in de Muzee Escape Room.
Weet jij de raadsels over het leven aan boord van een vissersboot op te lossen?
Maak vaart want deze boot wil je niet missen!

Lees meer.

Nationaal Monument Oranjehotel

Op 4 mei staan we in Nederland stil bij de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en van oorlogssituaties en vredesoperaties daarna.
Op deze bijzondere dag is het Nationaal Monument Oranjehotel geopend van 11.00 tot 19.00 uur. Besef hoe kwetsbaar vrijheid is op deze plek waar het echt gebeurde.

Lees meer.

Ook in de Meivakantie is het Nationaal Monument Oranjehotel geopend. Speciaal voor kinderen is een (gratis) speurtocht ontwikkeld.
Ga op zoek naar het verhaal van enkele gevangenen tijdens WO2.
Het Oranjehotel is open van dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

Kunstmuseum Den Haag

De kinderworkshop ‘Liefde voor klei’ in het Kunstmuseum is voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Bezoek samen met de andere kinderen en de museumdocent de tentoonstelling Morten Lobner Espersen en ga daarna zelf aan de slag met echte rivierklei, allerlei gereedschap en verschillende materialen in ons museumatelier. Wat je maakt mag natuurlijk mee naar huis.
Kijk voor data en tijden hier en/of koop meteen een ticket, met een ooievaarspas krijgt u 50% korting.

Het Kunstmuseum organiseert op zondag 1 mei en zondag 8 mei het Open Kinderatelier. Kinderen vanaf 5 jaar kunnen, zonder ouders, creatief aan de slag met verschillende materialen om te tekenen, te knippen en te plakken. Het museum biedt inspiratie genoeg!
Vanaf 12.00 uur gaat het atelier open, binnenlopen kan tot half 4. Kijk voor meer informatie hier.

En ontdek Wonderkamers in de meivakantie! Speel de verschillende kamers, ontdek het Labyrint en ontwerp je eigen wonderkamer.

Mauritshuis

Vier de meivakantie in het Mauritshuis….maar het begint al buiten! Kom snel kijken en maak een selfie met alle bloemen op de grootste selfiespot van Den Haag.
Op het voorplein staan bakken met duizenden tulpen en er lijken wel twee bloemenfonteinen uit de muur te komen! Natuurlijk is er voor kinderen van alles te doen en te beleven in het Mauritshuis.
Maak van je bezoek een gezellig dagje uit met leuke activiteiten. Zo zijn er gratis kijk- en speurvellen, kan je met Maurits Muis het museum ontdekken of in de kunstwerkplaats een bloemenportret maken.

Lees meer.