MENU D

Cultuurmenu VO Leerlijn Maatschappijvakken:
Algemene vorming en oriëntatie op een aantal sectoren op de arbeidsmarkt, techniek, Mens en maatschappij (3 vmbo), geschiedenis, biologie/Mens en natuur

Omschrijving van menu D:
Een kijkje achter de schermen van het museum, in het heelal, in een Haags hofje en de tuinen

In dit menu laten twee erfgoedpartners, het Haags Gemeentearchief en het Haags Historisch Museum, zien hoe zij samenwerken en op welke manier zij elkaar nodig hebben en versterken bij het vertellen van het verhaal van Den Haag. Samen brengen zij heden en verleden bij elkaar. In bijvoorbeeld tentoonstellingen, presentaties, publicaties en websites. In de les voor klas 1 in het Haags Historisch Museum maken de leerlingen kennis met diverse historische voorwerpen, gelinkt aan personages uit Den Haag.

Ze ontdekken hoe bronnen samenkomen en hoe voorwerpen bewaard en gepresenteerd worden. In het 2e jaar wordt de zoektocht voortgezet met o.a. kaarten en geschreven bronnen in het Haags Gemeentearchief. Bovendien leren de leerlingen in het tweede jaar wat bronnen zijn. Klopt de informatie op Wikipedia eigenlijk wel altijd? En hoe kun je dat checken?